Google Annonce:

Den Femte Magt, Filosofi

RS TV Produktion har et tæt samarbejde med Mediehuset.

Den Femte Magt, filosofi, er et TV program der har været vist siden 2007. 

Udtrykket "Den Femte Magt" er opstået, fordi vi ifølge grundloven har tre statsmagter, den lovgivende magt (folketinget), den udøvende magt (regeringen) og den dømmende magt (domstolene).

Medierne er populært blevet kaldt "Den Fjerde Magt".

Programmet forsøger at få filosofien ind som Den Femte Magt. Hvorfor?

Fordi vi i filosofien taler om etikken, og om hvad der er rigtigt og forkert. Filosofi må være overordnet religion og politik. Vi kan ikke lovgive om etik, da der er masser af handlinger der er lovlige, men alligevel dybt uetiske.

Se udsendelserne herunder:


Interview med Tøger Seidenfaden, chefredaktør på Politiken, og politisk filosof

Interview med Tøger Seidenfaden

Tøger Seidenfaden giver den fuld skrue med kritik af Kirke/Stat ordningen i Danmark. Ja, han taler faktisk om bestikkelsesteorier. Se det meget interessante interview her.

Interview med Peter Lund-Madsen alias Hjernemadsen, hjerneforsker og komiker

Interview med Hjernemadsen

Hjernemadsen bliver spurgt om han tror på Gud. Hør det overraskende svar, hvor han går dybt ind i filosofiens aspekter.

 

Interview med Holger Bech Nielsen, Del 1

Interview med Holger Bech Nielsen, Del 1

Han er mest kendt for teorierne om superstrenge. I denne udsendelse giver han en teori om Gud. Derudover giver han en kort beskrivelse af atomet, Einsteins relativitetsteori og kvantemekanikken.

Interview med Holger Bech Nielsen Del 2

Interview med Holger Bech Nielsen, Del 2

I denne udsendelse går han igennem superstrengsteorien, og videnskabernes dilemmaer.

 

Afspil

 

Interview med Jakob Wolf, Lektor i teologi ved Københavns Universitet

Interview med Jakob Wolf

Jakob Wolf er fortaler for intelligent design, som er den videnskabsgren der kritiserer Darwin for at have huller i teorien om arternes udvikling.

Interview med Erik Bjerager, direktør og chefredaktør på Kristeligt Dagblad

Interview med Erik Bjerager

Erik Bjerager giver et svar på, om det er Guds vilje, at Kristeligt Dagblad, som et af de eneste dagblade i Danmark, har så meget success som det har.

 

Interview med Jakob Holdt, fotograf og foredragsholder

Interview med Jakob Holdt

Han har rejst iblandt de fattigste sort, og været venner med Ku Klux Klan og de rigeste amerikanere. Han fortæller og beretter om racismen i os alle. Hvad er racisme i det hele taget? Hvad er grundlaget for menneskets ondskab, og hvorfor skal vi se alle disse frygtelige billeder, i kunstens navn?

Interview med Hans Jørgen Bonnichsen, tidligere chef for PET

Interview med Hans Jørgen Bonnichsen

Han er blevet skældt meget ud for at ytre sin mening, specielt af ytringsfrihedens forkæmpere, Jyllands Posten og Trykkefrihedsselskabet. Men mener han selv at han har brudt sit tavshedsløfte, og hvorfor gør han det han gør?

 

Interview med Inge Genefke, læge og frontkæmper for torturofre

Interview med Inge Genefke Holdt

Hun siger at 41 % af mændene i Gazastriben er blevet tortureret. Hun har et center for torturofre i denne stribe, som blev bombet under urolighederne i begyndelsen af 2009. Hør hendes ufattelige historier om menneskers ondskab. Hvordan kan hun holde det ud?

Interview med Flemming Jensen, skuespiller og forfatter

Interview med Flemming Jensen

Han fik med sine politiske teatre indført den politiske kunst igen for nogle år siden. Alle troede at den politiske kunst var død, men han genoplivede den. Er han en kapitalistisk socialist eller en rød konservativ? Få svaret på dette og meget andet i denne udsendelse.

 

Interview med Anne Marie Helger, skuespiller og samfundsrevser

Interview med Anne Marie Helger

Hun har stået på en sæbekasse foran Christiansborg meget af sit liv og råbt skældsord af diverse politikere og kapitalister. Hvorfor skal vi normaliseres, og hvorfor nægter vi at være med? I dag tror hun, at med godt skal ondt fordrives. Hvordan er hun egentlig?

Interview med Bjørn Elmquist, politiker, journalist og advokat

Interview med Bjørn Elmquist

Han har forsvaret de værste forbrydere og terrorister, til trods for at de faktisk har bedrevet de uhyrligheder de står anklaget for. Hvorfor gør han det? Han giver også sit bud på hvad der skete med retsstaten Danmark, da løsningen på kriminalitet blev at give strengere straffe selvom det beviseligt giver flere kriminelle.

 

Interview med Georg Metz, journalist og forfatter

Interview med Georg Metz

Georg Metz er kendt for sin skarpe samfundskritik. I denne udsendelse taler han om de såkaldte dialoger på TV2 og DR, hvor deltagerne, når de har bjæffet færdig og lys og teknik slukkes, synes der bliver meget stille. Vagthunden, medierne, er døde - men der er en løsning, mener han.


Interview med Hans Engell, journalist

Interview med Hans Engell

Hans Engell er politiker, journalist, tidligere forsvarsminister og justitsminister. I denne udsendelse giver han svaret på spørgsmålet om han tror på Gud. Mange vil blive overrasket. Er han med eller imod ideen om at den femte magt, filosofien, kunne have en indflydelse på samfundet. Har medierne slækket på den, eller er de som altid?

 

Interview med Erik Meier Carlsen, freelance journalist og buddhist

Interview med Erik Meier Carlsen

Erik Meier Carlsen forklarer om hans liv som buddhist, og giver nogle kontroversielle synspunkter om hvordan vi skal håndtere globalisering og indvandrerpolitik.


Interview med Jesper Langballe, Sognepræst og Folketingsmedlem

Interview med Jesper Langballe

Jesper Langballe har altid kontroversielle synspunkter. Se ham svare på studieværtens påstand om at Gud og Allah er den samme. Og se hans reaktion, når studieværten siger at hans parti har svinet muslimerne til i en årrække.

 

Interview med Birthe Skaarup, Medlem af Etisk Råd, og tidligere Folketingsmedlem

Interview med Birthe Skaarup

Birthe Skaarup er en stor fortaler for alternativ medicin og modstander af det etablerede sundhedssystem, specielt psykiatrien. Se hende svare på om Danmark har brug for en moralsk oprustning, som i trediverne.

Interview med Margrethe Vestager, formand for Det Radikale Venstre og præstedatter

Interview med Margrethe Vestager

Margrethe Vestager bliver spurgt om hun tror på Gud. Se hendes svar, og få en analyse om det politiske liv i Danmark anno 2008. Er hun enig i Tøger Seidenfadens udgydelser om Christiansborgpolitikeres kyniske holdning omkring Stat/Kirke forholdet.

 

Interview med Gitte Seeberg, Frigænger i Folketinget

Inter border=

Gitte Seeberg forlod Det Konservative Folkeparti, sprang over til Ny Alliance, og blev efterfølgende frigænger. Hvad er hendes syn på etik og moral, og hvordan ser hun fremtiden? Tror hun på Gud?

Interview med Jesper Klein, forfatter og skuespiller

Interview med Jesper Klein

Jesper Klein gør livet surt for intervieweren, med diverse humoristiske indslag. Han skælder ud på statsministeren, og roser George Bush for hans omgang med krigsmidlerne.

 

Interview med Mikkel Wold, Folkekirkepræst

Interview med Mikkel Wold

Mikkel Wold er folkekirkepræst, samtidig med at han er uddannet psychoterapeut. Han mener at psychoterapien kan bidrage Folkekirken med mangt og meget.

Interview med Abdul Wahid Pedersen, imam på Nørrebro

Interview med Abdul Wahid Pedersen

Abdul Wahid forklarer om hans syn på Gud, og om han er enig i påstanden om at filosofi er overordnet religion og politik.

 

Interview med Chili Turell, forfatter og skuespiller

Interview med Chili Turell

Chili Turell fortæller om hendes bog om sit liv. Hun er meget spirituel, og har en spirituel tilgang til alting. Hun beskriver sundhedssystemet, i forbindelse med Dan Turells liv.

Interview med Per Clausen, talsmand for Enhedslisten

Interview med Per Clausen, Enhedslisten

Per Clausen forklarer forholdet mellem sovialisme og religion, i forbindelse med Asma Abdol's opstilling til Folketinget.

 

Interview med Bent Lexner, Overrabiner for Mosaisk Trossamfund i Danmark

Interview med Bent Lexner

Bent Lexner kommer ind på den almægtige Gud, og hvorfor det er vigtigt at lave tværreligiøst samarbejde. Han mener ikke der er religiøse konflikter imellem jøder og muslimer.

 

 

Google Annonce:

 

 

 
view med Gitte Seeberg" width="220" height="130"